En av de bästa sakerna med att resa till avlägsna, exotiska platser är såklart att få undersöka faunan som finns där. Jag dras väldigt mycket till tropiska regnskogar i både Asien och Sydamerika och har redan besökt flera länder i båda världsdelar. Den bästa regnskogsupplevelsen fick jag i Brasilien och vill du åka dit rekommenderar jag dig att boka med Inca Tours som har fantastiska resor till Brasilien och en massa andra coola destinationer. Att gå omkring i Amazonskogen bland buskar, träd och snår var en otrolig upplevelse. Vi hade sällskap av apor och papegojor och en hel del minst sagt ”spännande” kryp. Jag vill verkligen åka dit igen.

Kaktustripp

Jag har rest med ovan nämnda resebyrå två gånger och varit lika nöjd båda gångerna, de är verkligen proffs. Andra resan gick till Mexico. Att resa till Mexico var en dröm sedan barnsben och där var det kaktusarna som imponerade mest. Jag hade inte haft en aning om att det fanns så många olika sorters kaktusar – och det var otroligt att se vilket omfång de kan få! En och annan tequila slank förstås ner också.

Afrika på tur

Nu är det Afrika på tur för min del. Vill uppleva savannen även om jag misstänker att djuren kommer lämna större avtryck på mig där än växterna. Jag älskar de olika landskapen som erbjuds här på Moder Jord, variationen är faktiskt helt enorm!