Trädgårdsarkitekter är lika mycket konstnärer som ingenjörer och samlar hela tiden nya idéer för framtida projekt. Idag har man de flesta portföljer i digital form för att lätt kunna ta med sig och skicka till andra yrkesmän/kunder vid samarbeten och projektarbeten. Den digitala portföljen växer och slipas och putsas varje år och när man skapat en som man känner sig riktigt nöjd med så kan man skicka iväg den i CD format för CD pressning, så att man alltid har ett exemplar av sin portfölj i hög kvalitet redo att dela ut. Detta drabbade mig nyligen när jag sökte efter en trädgårdsarkitekt att samarbete med – jag fick flera snygga digitala portföljer skickade till mig inom loppet av timmar. Otroligt effektivt!

Hellre CD än moln

Vissa har sina portföljer i ett moln istället, eller också, men jag tycker nog ändå att CD-skivor än så länge är det bästa – att man pressar väldigt många upplagor av en mycket väl genomtänkt portfölj. Det är snyggt och proffsigt som attan!

Match made in heaven

Jag hittade faktiskt den arkitekt som jag sedan anlitade för mitt lilla projekt i en av dessa portföljer. Hennes stil tilltalade mig omedelbart – det fanns flera exempel på arbeten hon gjort som skulle kunna varit skräddarsydda efter mina egna idéer.

Vi kom väldigt bra överens och skapade en underbar liten oas hemma i en av mina vänners trädgårdar. Jag kommer med stor sannolikhet att anlita henne igen.