Trädgården står husägare nära om hjärtat, det är här vi spenderar mycket av vår tid under sommarhalvåret. De flesta husägare gillar att pyssla och anpassa trädgården med dekoration och mysig belysning. Här tänkte vi tipsa om vilken typ av lampa som passar in i trädgården för det kan ibland vara svårt för en husägare att veta vad man ska sträva efter.

Byt ut fasadbelysning med en snygg LED strålkastare

Fasadbelysningen är en kritisk komponent i varje trädgård. Fasadbelysningen förhöjer känslan om kvällarna när mörket faller. Det är viktigt att belysa rätt del av trädgården och framförallt med rätt mängd ljus och färgtemperatur beroende på storlek och utformning. En LED strålkastare 230V är ett populärt val då den är enkel att montera samt att led som ljuskälla kräver låg effekt och god prestanda.

Alternativa strålkastare bör undvikas

Det finns många alternativa ljuskällor som en del konsumenter hellre köper för att minimera sina kostnader. Arbetsbelysning som i normala fall används på maskiner och fordon används flitigt i trädgårdar i hopp om att reducera sina kostnader. Led arbetsbelysning drivs med 12 volt till skillnad från strålkastare som drivs av 230V, och därför används en så kallad konverterare för att få arbetsljuset att fungera. Dock rekommenderar vi inte led arbetsbelysning i detta fall på grund av den höga färgtemperatur som framkallar ett kallare vit ljus. Tänk därför på att hellre investera i en ordentligt led strålkastare med varm färgtemperatur mellan 3000 Kelvin och 4000 Kelvin som ger ett gulare varmare ljussken.