Nu är vi i slutskedet av utomhussäsongen och det är dags att börja skapa en grön och skön miljö inomhus. Den som älskar växter och att odla hemma är säkert redan bekant med inomhusväxter, för inget lyser upp ett tråkigt rum bättre än blommor och gröna växter, eller hur? Vissa av trädgårdsplantorna mår dessutom bra av att få flytta in i värmen under vintern, för att inte drabbas av frostskador.

Palmer som plymer

Hemma hos mig är sovrummet helt nytt, vi har precis avslutat ett renoveringsprojekt och köpt ny garderob samt en fantastisk kontinentalsäng som tar upp det mesta av ytan. Men det är ju ett sovrum så det spelar väl mindre roll. Det som saknas nu är matta, prydnadsgrejer och – det uppenbara – växter. Jag har storartade planer på att skaffa palmliknande plantor som ska få stå där inne bredvid sängen som stolta plymer. Fondväggen är mörkblå och sängen grå så de gröna växterna kommer bli mycket välkomna avbrott. Alla detaljer i inredningen sedan tänkte jag skulle få ha träfärgade och gudliga toner. Det blir väldigt vilsamt.

Palmer inomhus

Att lyckas med gröna, frodiga palmer inomhus är inte så svårt. Man måste se till att de får tillräckligt med solljus och under vinterhalvåret måste de absolut vara inomhus. Under sommaren kan de bo på en terrass eller balkong, men eftersom det är Medelhavsväxter så tål de inte för mycket kyla.